Nieuwsbrief Maart 2022 – D.A.P. Noord-Oost Twente – DENEKAMP

D.A.P. Noord-Oost Twente

Nieuwsbrief Maart 2022

Nieuwsbrief Maart

In deze nieuwsbrief willen we jullie de mogelijkheid bieden om goed voorbereid te zijn voor de warme zomerperiode die zoals elk jaar zwaar is voor de koeien. Daarnaast willen we de drempel om te bellen voor zieke koeien verlagen door nogmaals het visite abonnement onder de aandacht te brengen.

Tevens gaan we de volgende punten in deze nieuwsbrief toelichten:

  • Visite abonnement 2022
  • Workshop drenchen
  • Training Koesignalen
  • Maand aanbieding April
  • Locatie Ootmarsum
  • Gebruik kastje Ootmarsum

Visite abonnement 2022

Zoals in de vorige nieuwsbrief al is aangegeven willen we met ingang van 1 april u in de gelegenheid brengen om een visite abonnement voor de rest van het jaar af te sluiten.
Wat houdt dat concreet in:
 

  • U betaalt standaard 1 visite per maand gedurende de rest van het jaar
  • Gemeld binnen het telefonisch spreekuur (8.00-9.30 uur) van maandag t/m vrijdag
  • Uitgezonderd: Weekend-, avond-, nacht- en spoedvisites

Workshop drenchen

Hierbij willen wij u uitnodigen voor de volgende workshop:

“ Drenchen redt levens”

Op 13, 15, 20 of 21 april om 12.30 uur
Locatie: praktijk Denekamp of praktijk Ootmarsum

De workshop zal gegeven worden tijdens een lunchbijeenkomst, waarbij ook voor de inwendige mens wordt gezorgd. De workshop zal de oorzaken en gevolgen van uitdroging bij melkkoeien bespreken, hoe we de mate van uitdroging kunnen herkennen en wat we kunnen doen om herstel te bevorderen.

We praten over de rol van elektrolyten bij het drenchen en lichten een aantal aandoeningen uit, waarbij drenchen een goede ondersteuning kan zijn in de behandeling.

Als laatst zullen we u kennis laten maken met drenchmateriaal en praktische tips delen om het drenchen veilig uit te voeren.

De presentatie zal gegeven worden door Emmy Jansen, de lunch en de presentatie zijn volledig gratis.

Wilt u zich aanmelden? dan kunt u ons mailen,appen of bellen

 

Training koesignalen

Heeft u interesse in een gratis koesignalen training (in het najaar/winter 2022) waarbij het verlengen van de levensduur van de koe met 2 lactaties centraal staat? Dan kunt u zich hiervoor opgeven. Joep Driessen is bij voldoende deelname bereid om deze training bij ons op de praktijk te geven. Het enige wat u moet doen is een machtiging afgeven aan Cow Signals training company waarbij zij een SABE voucher aanvragen.
LET OP! dit moet voor 1 april 2022.Voor vragen hier over kunt u contact opnemen met de praktijk of kijken op de website.
https://www.cowsignals.com/nl/sabe_training/
Of contact opnemen met Lidy den Bieman. Tel 0487 745041,
lidy.denbieman@cowsignals.com

 

Maand aanbieding April

In de maand april kunt u gebruik maken van onze voorjaarsactie. 5 + 1 verpakking gratis. Voor diverse bolussen. U kunt kiezen uit de volgende soorten: e-pillen, pens-pillen, stop-pillen, fosfor-pillen, bicarbonaat pillen, C for Cal (calcium)

Locatie Ootmarsum

Locatie Ootmarsum Weerselosestraat 1A is
maandag t/m vrijdag geopend van 8.30 – 12.00 uur. U kunt hier ’s ochtends o.a. producten afhalen en mest- of melkmonsters inleveren.

Gebruik kastje Ootmarsum

Buiten openingstijden kunt u gebruik maken van het kastje, te vinden in de inham van het gebouw, aan de rechterzijde. De code van het slot begint met een * gevolgd door de 4-cijferige dagcode en wordt afgesloten met een #.